Co nového o víkendu ?

18.05.2009 17:55

 BYLO - NEBYLO.

   Spíš by se dal tento článek nazvat : BYLA – UŽ NENÍ. Řeč je o staré kůlně za domem, to aby nebyla mýlka, protože člověk si ve své bohaté fantazii může představit v podstatě cokoli. Tedy mluvme teď o ní. O staré dobré kůlně. Sloužila věrně po mnoho let, statečně odolávala všem šumavským větrům a plískanicím a sténala pod náporem sněhu, ale vždy se na ní dalo spolehnout, že ochrání vše, co se do ní schová. Za celou tu dobu ji člověk naplnil různým harampádím, každý to určitě zná - tedy věcmi, se kterými nás pojí příjemná vzpomínka, bereme-li je znovu po letech do ruky a také ty ostatní ničemnosti, jenž si zasloužily už tenkrát rovnou a bez milosti vyhodit.

 
 

 

 Ale k věci. Přišel její čas. Jak už to v životě chodí, staré přestane stačit a musí uvolnit místo novému, lepšímu a jinému ... Občas to zamrzí, někteří z nás se s tím nesnadno smiřují, ale nezbývá opravdu nic jiného, než změny opravdu přijmout a vyrovnat se s nimi. O víkendu jsme ji vyklidili, zbořili a … už není.

 

   Na jejím místě však postavím novou, větší. Vejdou se do ní kanoe i kola pro hosty a bude prostě celkově hezčí. Bude v ní i sauna s oknem se zrcadlovým sklem, aby nebylo vidět dovnitř, ale ( a to hlavně) bude sloužit jako pozorovatelna pro fotografování ptáků u “pítka“ - vlastně bazénku, který bude zhruba 3 až 6 m od ní, to kvůli nejkratší zaostřovací ohniskové vzdálenosti mých teleobjektivů. Taková je má představa.

 

 

  Tak. Nezbývá tedy nic jiného než trochu změnit staré, okřídlené zvolání : „…král je mrtev, ať žije král !“ na, pro naši věc příhodnější : „…kůlna už není, ať žije sauna, pozorovatelna a půjčovna sportovních potřeb v jednom! Ejchuchu!“